Jednoduché recepty na zapečeného lososa v 5 různých variantách

Ryby do svého jídelníčku pravidelně zařazuje stále více z nás.

A to je dobře, jsou plné zdravých omega-3 mastných kyselin, vitamínů A a D i jódu.

Vyzkoušejte naše recepty na pečeného lososa!

Jeho jemné typicky narůžovělé či až dočervena zbarvené maso zachutná každému.

Konzumovat ho můžete s bramborem, rýží či zeleninovým salátem.

Kterou variantu se rozhodnete vyzkoušet jako první?

Vyzkoušejte také lososa pečeného v páře. Zajímá vás, jak jsme otestovali domácí konvektomaty?

Proč zařadit lososa do svého jídelníčku?

Losos je považovaný za jednu z vůbec nejzdravějších potravin pro naše srdce. Důvodem je především to, že obsahuje velké množství tak zvaných omega-3-mastných kyselin.

Tyto kyseliny mají na náš kardiovaskulární systém velmi blahodárný vliv. Výrazně totiž snižují riziko vzniku srdečních arytmií a zároveň mají schopnost rozpouštět nebezpečný cholesterol v naší krvi. I z tohoto důvodu tak někteří lékaři doporučují konzumaci lososa alespoň dvakrát týdně.

Pečený losos není samozřejmě nejedinou možností, jak tuto zdravou pochoutku do svého jídelníčku zařadit, skvělý je i losos  grilovaný, marinovaný či uzený.

Losos s kůží, nebo bez kůže?

Dá se říci, že je to jedno. Konzumovat a připravovat ho můžete jak s kůží, tak bez ní.

Pokud vám kůže z nějakého důvodu nechutná, je vhodnější odstranit ji až po pečení, neboť během pečení se z ní uvolňuje tuk, který dodá vašemu pokrmu nejen lepší chuť, ale který obsahuje také velké množství zdraví prospěšných látek.

V neposlední řadě mějte na paměti, že maso bez kůže se snadněji rozpadá, což může ztížit přípravu pokrmů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.