Ryby do svého jídelníčku pravidelně zařazuje stále více z nás.
A to je dobře, jsou plné zdravých omega-3 mastných kyselin, vitamínů A a D i jódu.
Vyzkoušejte naše recepty na pečeného lososa!
Jeho jemné typicky narůžovělé či až dočervena zbarvené maso zachutná každému.
Konzumovat ho můžete s bramborem, rýží či zeleninovým salátem.
Kterou variantu se rozhodnete vyzkoušet jako první?
Naše recepty
Vyzkoušejte také lososa pečeného v páře. Zajímá vás, jak jsme otestovali domácí konvektomaty?
Proč zařadit lososa do svého jídelníčku?
Losos je považovaný za jednu z vůbec nejzdravějších potravin pro naše srdce. Důvodem je především to, že obsahuje velké množství tak zvaných omega-3-mastných kyselin.
Tyto kyseliny mají na náš kardiovaskulární systém velmi blahodárný vliv. Výrazně totiž snižují riziko vzniku srdečních arytmií a zároveň mají schopnost rozpouštět nebezpečný cholesterol v naší krvi. I z tohoto důvodu tak někteří lékaři doporučují konzumaci lososa alespoň dvakrát týdně.
Pečený losos není samozřejmě nejedinou možností, jak tuto zdravou pochoutku do svého jídelníčku zařadit, skvělý je i losos grilovaný, marinovaný či uzený.
Losos s kůží, nebo bez kůže?
Dá se říci, že je to jedno. Konzumovat a připravovat ho můžete jak s kůží, tak bez ní.
Pokud vám kůže z nějakého důvodu nechutná, je vhodnější odstranit ji až po pečení, neboť během pečení se z ní uvolňuje tuk, který dodá vašemu pokrmu nejen lepší chuť, ale který obsahuje také velké množství zdraví prospěšných látek.
V neposlední řadě mějte na paměti, že maso bez kůže se snadněji rozpadá, což může ztížit přípravu pokrmů.