Jak připravit chléb naan

Jak připravit chléb naan

Co budeme potřebovat

  • 4 g sypkého droždí
  • 125 ml teplé vody
  • 15 cukru krystal
  • 30 g plnotučného mléka
  • Vejce (rozšlehané)
  • Lžička soli
  • 270 g hladké mouky
  • 2 lžíce ghí
  • 30 g másla
  • Stroužek česneku
  • Hrst koriandru

Postup

  • Nejprve si vytvoříme kvásek
  • Smícháme droždí, teplou vodu a cukr, to vše smícháme v misce, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kvásek vzejít
  • Mezitím si ušleháme mléko s vejcem
  • Mouku si prosejeme do větší mísy a přidáme sůl
  • Do mouky přidáme kvásek a těsto zapracujeme a vytvoříme kouli
  • Mísu zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout
  • Nakynuté těsto na pomoučené ploše rozdělíme na šest kusů a z nich vytvoříme kuličky
  • Lehce je pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na 15 minut odpočinout
  • Poté z každé kuličky vyválíme placky
  • Na pánvi si rozehřejeme velmi tenkou vrstvu oleje na vysokou teplotu
  • Začneme jednotlivě smažit naan placky, z každé strany minutu
  • Povrch by měl být zlatavý a měly by se tvořit bublinky
  • Placky otočíme a znovu minutu smažíme
  • Čerstvě upečený naan potřeme rozpuštěným máslem a posypeme koriandrem
Pravý indický měkký chléb.
Zdroj: biancazapatka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.