Čatní, možná znáte z angličtiny také jako chutney, je hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby získaly na výraznější a lepší chuti.
Variant, jak a z čeho tuto omáčku připravit, je opravdová spousta.
A ať už je to rajčatové, cibulové, nebo třeba švestkové a hruškové, pokaždé dokáže na talíři udělat z mála mnoho.
My vám přinášíme TOP 8 receptů na čatní, které když nevyzkoušíte, jako byste nežili.
Naše recepty
Jestli vám chutná sladké, inspirujte se našimi 10 recepty na domácí marmelády z různých druhů ovoce.
Jak správně sterilizovat sklenice na zavařeniny
Sterilizace vyžaduje zahřát něco tak, aby žádné bakterie nemohly přežít. Sterilizace nádob je tak důležitým krokem k zabránění pokažení vaší tvrdé práce v důsledku nahromadění škodlivých bakterií.
Pokud používáte sklenice s gumovým těsněním, nezapomeňte je před vložením do trouby vyjmout.
A jak tedy vypadá správná sterilizace?
- Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
- Nádoby a víčka umyjte v horké mýdlové vodě a opláchněte, ale nevysušte je.
- Sklenice dejte na plech na pečení a na 10 minut do trouby.
- Namočte víčka na několik minut do vroucí vody.
A k čemu jinému se hodí čatní více než k masu? Vyzkoušejte některý z našich receptů na přípravu masa.