Snad každý miluje středomořskou kuchyni.
A proto jsme si pro vás připravili ty nejlepší recepty z italské kuchyně.
Je libo domácí pizzu, gnocchi či tiramisu?
To vše a mnohé další najdete v našem článku.
Užijte si to!
Naše recepty
Připravili jsme pro vás další famózní recepty na rychlé risotto v podání českém i zahraničním. Inspirujte se!
Specifika italské kuchyně
- Italská kuchyně patří mezi tzv. středomořskou kuchyni, která se vyznačuje používáním dostatku zeleniny a méně tučného masa.
- Tak jako v jiných přímořských státech nechybí na jídelníčku mořské ryby, korýši a další mořské druhy.
- A nesmíme zapomenout na proslavené těstoviny, pizzu a některé sladké moučníky.
- Itálie bez těstovin by nebyla Itálie.
- Vyrábí se jich obrovské množství a neméně je italských receptů na jejich úpravu.
- Podávají se při všech možných příležitostech a získaly si tak již jednotný název pasta, což vždy představuje jídlo s těstovinami.
- Uvařené těstoviny se v Itálii podávají s omáčkami sýrovými, masovými nebo zeleninovými.
- Doplňují se velmi často strouhaným sýrem nebo se dokonce jen se sýrem podávají.
- Často se předem uvařené těstoviny zapékají s nejrůznějšími dalšími potravinami, mezi nimiž hlavní roli hraje, libové maso, zelenina a sýry a zapékací omáčka s různou chutí.
A jaké italské jídlo je to vaše NEJ? Napište nám do komentářů!