Jak si upéct domácí bagel

Jak si upéct domácí bagel

Tento recept si připravte již večer před plánovaným podáváním, protože těsto vyžaduje odpočinek přes noc a ráno hodinu kynutí.

INGREDIENCE

Na těsto:

  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 a ¼ šálku teplé vody
  • 540 g pekařské mouky
  • 2 lžičky mořské soli

Na vodu na pošírování:

  • 1½ lžičky javorového sirupu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli

Na povrch:

  • 1 bílek plus 1 lžíce vody
  • domácí kořenící směs na bagely (na posypání)

Na kořenící směs na bagel (nepoužijete vše):

  • 4 lžičky bílých sezamových semínek
  • 2 čajové lžičky černých sezamových semínek nebo dalších bílých sezamových semínek
  • 2 lžičky máku
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 1 lžička mořské soli

POSTUP

  1. Smícháme ingredience na  koření.
  2. V  misce smícháme javorový sirup, droždí a vodu a necháme kynout 5 minut.
  3. Do mísy mixéru s nástavcem na těsto dáme mouku, sůl a droždí.
  4. Mícháme na středně nízké rychlosti 5 až 7 minut.
  5. Pokud je těsto po 3 minutách suché, přidáme 1 lžíci vody.
  6. Těsto přeneseme na pracovní plochu a hněteme 2 až 3 minuty, poté vytvarujeme kouli a vložíme do mísy.
  7. Zakryjeme plastovou fólií a odložíme na teplé místo na 60 až 90 minut, dokud těsto nevykyne.
  8. 2 plechy vyložíme pečicím papírem a pomažeme olejem.
  9. Těsto vyklopíme na nepomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 8 dílů, které tvarujeme do koulí.
  10. Nakapeme na pracovní desku trochu vody.
  11. Každou kouli svineme do provazu dlouhého asi 20 cm.
  12. Jednu ruku položíme dlaní nahoru tak, aby byly čtyři prsty vycentrovány na provaz.
  13. Přeložíme každou stranu těsta přes prsty tak, aby se konce překrývaly asi o 5 cm.
  14. Držíme těsto, otočíme ruku a válíme rukou na pracovní desce, aby se oba konce spojily.
  15. Bagely dáme na plech.
  16. Vršky poprášíme moukou.
  17. Zakryjeme igelitem a necháme přes noc v chladu.
  18. Druhý den vyjmeme plechy z lednice a necháme hodinu uležet.
  19. Předehřejeme troubu na 230 °C.
  20. Vložíme bagel do misky s vodou, abychom se ujistili, že plave.
  21. Pokud těsto klesne, necháme kynout dalších 30 minut.
  22. Ve velkém hrnci přivedeme k varu dva litry vody s javorovým sirupem, jedlou sodou a solí.
  23. Přidáme bagely a až voda začne vřít, snížíme teplotu.
  24. Vaříme 1 minutu z každé strany.
  25. Bagely přeneseme na plech a otočíme hladkou stranou nahoru.
  26. Vyšleháme v malé misce bílek a vodu a potřeme bagely.
  27. Posypeme kořením.
  28. Pečeme 14 až 18 minut.
Domácí americké pečivo posypané kořením a semínky.
www.loveandlemons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.