Jak správně sterilizovat sklenice na zavařování?

Jak správně sterilizovat sklenice na zavařování?

V troubě

  • Vystelte pečící mřížku novinami.
  • předehřejte troubu na 135 stupňů Celsia.
  • vložte sklenice a sterilizujte po dobe 20 minut.

V myčce

  • Připravené sklenice naskládejte do myčky.
  • Zapněte program s nejvyšší teplotou a nechte dojet do konce.

V mikrovlnné troubě

  • Sklenice jemně navlhčete.
  • Vložte do mikrovlnky na dobu 30 – 45 sekund.

Ingredience

  • 1 l vody
  • 500 krystalového cukru

Postup

  • V dostatečně velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
  • Přisypeme cukr a vaříme, než se cukr úplně rozpustí – a nálev je hotov!
Meruňky naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: drinks.seriouseats.com

Máte hodně rybízu a nevíte co s ním? Naučte se zpracovat černý, červený ale i bílý rybíz tradičními i netradičními způsoby. Vyzkoušejte naše recepty na zavařování rybízu hned!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.