Japonská polévka s krevetami

Japonská polévka s krevetami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Jak přeměnit chuť silného zeleninového vývaru na polévku s chutí mořských plodů? Svěřte ji do rukou krevetám. Krevety s kyselostí limetky, troškou pálivé srirachi a hromadou čerstvé zeleniny chutnají opravdu skvěle. 

Ingredience:

Na polévku:

  • 250 g čerstvých krevet (mohou být i mražené)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce čerstvě pokrájené šalotky
  • 120-180 g portobello žampionů
  • 1 litr kvalitního zeleninového vývaru
  • 120 g ramen nudlí
  • ½ lžičky sojové omáčky
  • 2 lžíce srirachy
  • 2-3 lžíce nadrobno pokrájené čerstvé jarní cibulky
  • 1 limetka
  • sůl

Na ozdobu (dle výběru):

  • sezamová semínka
  • chilli vločky
  • sriracha
  • jalapeño papričky (pokrájené na kolečka)
  • limetka
  • zelená cibulka
  • vařená vejce

Postup:

  • Pokud používáte mražené krevety, rozmrazte je. Můžete použit i s ocasem, tato krusta dodá vývaru skvělou chuť mořských plodů.
  • Na středním ohni rozehřejte olej a orestujte na něm šalotku a žampiony nakrájené na plátky. 
  • Dejte žampiony s šalotkou stranou a do hrnce nalijte vývar. Přiveďte jej k varu a uvařte v něm nudle dle pokynů na obale. Krátce před uvařením nudlí přidejte do vývaru sojovou omáčku, srirachu, krevety a jarní cibulku.
  • Vmíchejte šťávu z půlky limetky a dochuťte dle potřeby. 
  • Vývar i s nudlemi rozlijte do misek.
  • Ozdobte polévku čtvrtkami limetky, zelenou cibulkou, sezamovými semínky a dalšími ozdobami dle chuti.
Ramen s krevetami a zeleninou
misstamchiak.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.