Salát z brambor nemusíme servírovat jen na Vánoce, ale i v jeho odlehčené verzi na jaře.
Co budeme potřebovat
- 1 kg malé červené brambory
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
- 60 ml citronové šťávy
- Hrst máty, jemně nasekané
- 2 lžíce mleté šalotky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- Sůl a pepř na dochucení
- 250 g rukoly
- 150 g hrášku
Postup
- Brambory vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut do měkka.
- Scedíme a necháme vychladnout.
- Brambory nakrájejte na poloviny a přendejte do velké mísy.
- Přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
- Brambory grilujte 3 až 5 minut na pánvi.
- V malé misce prošlehejte zbylý olej, citronovou šťávu, mátu, šalotku a Dijon.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Smíchejte brambory, rukolu, hrášek a dresink.
Připravte si k lehkému letnímu salátku i lahodného lososa se zeleninou! Inspirujte se našimi recepty!