Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Salát z brambor nemusíme servírovat jen na Vánoce, ale i v jeho odlehčené verzi na jaře.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg malé červené brambory
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
  • 60 ml citronové šťávy
  • Hrst máty, jemně nasekané
  • 2 lžíce mleté šalotky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 250 g rukoly
  • 150 g hrášku

Postup

  • Brambory vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut do měkka.
  • Scedíme a necháme vychladnout.
  • Brambory nakrájejte na poloviny a přendejte do velké mísy.
  • Přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
  • Brambory grilujte 3 až 5 minut na pánvi.
  • V malé misce prošlehejte zbylý olej, citronovou šťávu, mátu, šalotku a Dijon.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Smíchejte brambory, rukolu, hrášek a dresink.

Připravte si k lehkému letnímu salátku i lahodného lososa se zeleninou! Inspirujte se našimi recepty!

Červené brambory s cibulkou a bylinkami.
Zdroj: foodiecrush.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.