Pampeliškový salát s vajíčkem a grepem

Pampeliškový salát s vajíčkem a grepem
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Nejlepší je použít na tento salát listy z vlastní zahrádky nebo takové, u kterých jste si jistí, že nebyly chemicky ošetřeny.

Ingredience

  • 2 šálky pampeliškových listů
  • 2 jarní cibulky
  • 2 vejce
  • 1 grep
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy

Postup

  • V hrnci uvařte vejce natvrdo (10 minut). 
  • Zatímco se vejce vaří, smíchejte, ve vedlejší misce, olivový olej a citronovou šťávu.
  • Jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka a promíchejte ji v hlubokém talíři s pampeliškovými listy. Následně vše přelijte dresinkem z oleje a citronové šťávy.
  • Uvařená a vychladlá vajíčka oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Přidejte do salátu. 
  • Na závěr přidejte na talíř také oloupané měsíčky grepu. 
  • Nyní už jen stačí pochutnat si na výborném salátu z pampelišek.
  • Podávejte s čerstvým pečivem. 

Salát z listů pampelišek s vařeným vejcem a měsíčky grepu.
zdroj: tasteofhome.com

Máte-li rádi víno, můžete vyzkoušet naše chutné recepty s hroznovým vínem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.