Těšíte se po dlouhé zimě na zelenou barvu?
Dopřejte si jí nejen při výletech do přírody, ale také ve vašem jídelníčku.
Skvělým příkladem mohou být rozmanité recepty na jarní polévky.
Jejich součástí jsou kromě právě vyrostlé čerstvé zeleniny také různé bylinky.
Dodejte vašemu organismu porci vitamínů, minerálů i energie!
Naše recepty
Ne vždy je jaro slunečné a teplé? Zahřejte se lahodnou hrstkovou polévkou z luštěnin!
Proč jarní polévky konzumovat?
Polévky jsou stále velmi oblíbenou součástí našeho jídelníčku. Zatímco v zimních měsících dáváme většinou přednost hutnějším a vydatnějším polévkám, s prvním jarním sluníčkem máme chuť na polévku lehčího charakteru. Jarní polévka představuje zároveň skvělý způsob, jak po zimě náš organismus očistit a zároveň posílit jeho imunitu.
Jarní zelenina je velmi bohatá na nejrůznější zdraví prospěšné látky. Nejlepší je polévku připravovat z rozmanité kořenové i listové zeleniny a bylinek, abyste tělu dodali co nejširší spektrum těchto látek.
Výhodou jarních polévek je, že některé se dají konzumovat rovněž za studena. Všechny varianty jarní polévky lze konzumovat jako samostatný pokrm s čerstvým pečivem nebo jako klasickou polévku před hlavním chodem.