Velmi chutný a snadný salát, který můžete podávat jako nevšední přílohu k pečenému či grilovanému masu.
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 6-7 ředkviček
- 1/4 červené cibule
- sůl
Zálivka
- 2-3 PL olivového oleje
- 1-2 PL bílého octa
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- 1 čajová lžička sušené petrželky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1/4 čajové lžičky cukru
- 1/4 čajové lžičky pepře
- sůl
Postup:
- Okurku, ředkvičky a cibuli můžete nakrájet na tenké plátky nebo lze použít spiralizér.
- Smíchejte je dohromady ve větší míse či na servírovacím talíři a podle chuti je osolte.
- Do misky dejte všechny ingredience na zálivku a dobře promíchejte, aby se spojily.
- Zeleninu pokapejte zálivkou.
Tento okurkový salát s ředkvičkami je velmi vhodnou přílohou k rybě či kuřecímu masu.