Jarní salát s okurkou a ředkvičkami

Jarní salát s okurkou a ředkvičkami
Příprava: 15 minut Počet porcí: 2

Velmi chutný a snadný salát, který můžete podávat jako nevšední přílohu k pečenému či grilovanému masu.

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 6-7 ředkviček
  • 1/4 červené cibule
  • sůl

Zálivka

  • 2-3 PL olivového oleje
  • 1-2 PL bílého octa
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy   
  • 1 čajová lžička sušené petrželky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1/4 čajové lžičky cukru
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • sůl  

Postup:

  1. Okurku, ředkvičky a cibuli můžete nakrájet na tenké plátky nebo lze použít spiralizér.
  2. Smíchejte je dohromady ve větší míse či na servírovacím talíři a podle chuti je osolte.
  3. Do misky dejte všechny ingredience na zálivku a dobře promíchejte, aby se spojily.
  4. Zeleninu pokapejte zálivkou.

Tento okurkový salát s ředkvičkami je velmi vhodnou přílohou k rybě či kuřecímu masu.

Talíř se směsí okurek a ředkviček.
zdroj: sandraseasycooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.