Tohle je skvělá odlehčená alternativa klasického bramborového salátu! Připravte si ji podle našeho receptu a uvidíte, že hosté budou nadšeni.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
- 5 velkých vajec uvařených natvrdo
- 110 g černých oliv
- 4 ředkvičky nakrájené na plátky
- 6 nakrájených jarních cibulek
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Na zálivku:
- 3 lžíce jablečného octa nebo bílého vinného octa nebo podle chuti
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 1 lžička pepře nebo podle chuti
POSTUP
- Brambory omyjte.
- Brambory zalijte studenou vodou, vodu osolte a vše přiveďte k varu.
- Snižte plamen na mírný a vařte, dokud nezměknou, asi 15-20 minut.
- Dobře sceďte a nechte mírně vychladnout.
- Jakmile vychladnou, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Dejte je do mísy spolu s nakrájenou jarní cibulkou.
- Nakrájejte natvrdo uvařená vejce a ředkvičky a přidejte je také do salátu.
- Do salátu dejte i olivy.
- Vše promíchejte.
- Nyní si připravte zálivku.
- Vyšlehejte ocet a hořčici.
- Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud zálivka lehce nezemulguje.
- Osolte a opepřete.
- Zálivku jemně promíchejte se salátem a ozdobte čerstvou petrželkou.
- Servírujte!