Salát z brambor, ředkviček a oliv

Salát z brambor, ředkviček a oliv
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Tohle je skvělá odlehčená alternativa klasického bramborového salátu! Připravte si ji podle našeho receptu a uvidíte, že hosté budou nadšeni.

INGREDIENCE

  • 1 kg brambor
  • 5 velkých vajec uvařených natvrdo
  • 110 g černých oliv
  • 4 ředkvičky nakrájené na plátky
  • 6 nakrájených jarních cibulek
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Na zálivku:

  • 3 lžíce jablečného octa nebo bílého vinného octa nebo podle chuti
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli nebo podle chuti
  • 1 lžička pepře nebo podle chuti

POSTUP

  • Brambory omyjte.
  • Brambory zalijte studenou vodou, vodu osolte a vše přiveďte k varu.
  • Snižte plamen na mírný a vařte, dokud nezměknou, asi 15-20 minut.
  • Dobře sceďte a nechte mírně vychladnout.
  • Jakmile vychladnou, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Dejte je do mísy spolu s nakrájenou jarní cibulkou.
  • Nakrájejte natvrdo uvařená vejce a ředkvičky a přidejte je také do salátu.
  • Do salátu dejte i olivy.
  • Vše promíchejte.
  • Nyní si připravte zálivku.
  • Vyšlehejte ocet a hořčici.
  • Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud zálivka lehce nezemulguje.
  • Osolte a opepřete.
  • Zálivku jemně promíchejte se salátem a ozdobte čerstvou petrželkou.
  • Servírujte!
Zeleninový salát s olivami v míse s vařečkami.
www.cravinghomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.