S tímto pokrmem se lze setkat téměř v každé asijské restauraci a může to být i u vás doma!
Název „jarní“ je odvozen od toho, že byly podávány sezónně a to hlavně na jaře, jelikož se připravují z jarní zeleniny.
Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na jarní závitky a vytvořte si u stolu atmosféru Asie.
Naše recepty
3 jednoduché omáčky k jarním závitkům
Ke každému druhu závitků se jistě hodí nějaká ta omáčka, do které se závitky namáčejí.
My pro vás máme navíc kromě receptů na samotné závitky, také recepty na omáčky, které se k nim skvěle hodí.
Vietnamská omáčka Nuoc Cham
Sladká a pikantní omáčka se svěžím citrusovým nádechem.
Budete potřebovat:
- 1/4 hrnku rybí omáčky
- 1/4 hrnku cukru
- 1/3 hrnku vody
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 2 lžičky rýžového octa
- 1 lisovaný stroužek česneku
- 1 malá chilli paprička, nakrájená na kostičky
- 1/2 nasekané mrkve
- 1 lžička chilli omáčky (dle chuti)
Hoisinová omáčka
Tato sladká omáčka chutná velmi podobně jako sójová a dodává jarním závitkům hlubokou kořeněnou chuť.
Budete potřebovat:
- 1/2 hrnku hoisinové omáčky
- 4 čajové lžičky cukru
- 4 čajové lžicky vody
- 4 čajové lžičky čerstvé limetkové šťávy
- 1 lžíce nasekaných arašídů
Arašídová omáčka
Tato krémově sladká ořechová omáčka vytváří dokonalý kontrast vůči křupavým závitkům z čerstvé zeleniny.
Budete potřebovat:
- 1/4 hrnku arašídového másla
- 1/4 hrnku kokosového mléka (nebo vody)
- 1,5 lžíce hoisinové omáčky
- 1,5 lžičky limetkové šťávy
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- Nasekané arašídy na ozdobu