Jarní závitky s tempehem

Jarní závitky s tempehem

Tyto jarní závitky tempeh jsou chutné, zdravé a super snadné na přípravu! Tento veganský recept inspirovaný Asií je super snadný na přípravu, je sytý, ale v bříšku budete mít jako v pokojíčku!

Co budeme potřebovat

Na tempeh

  1. 115 g tempehu (nakrájený na tenké plátky)
  2. 60 ml kokosového oleje
  3. 2 lžíce chilli česnekové omáčky
  4. 2 lžičky mletého zázvoru
  5. Lžička mletého česneku

Na omáčku

  1. 90 g arašídového másla
  2. 45 ml kokosového oleje
  3. 2-3 lžíce vody
  4. 15 ml Sriracha omáčky
  5. Lžička rýžového octa
  6. Lžička agávového sirupu
  7. Špetka česnekového prášku
  8. Špetka zázvorového prášku

Na závitky

  1. 6 ks vietnamského rýžového papíru
  2. 50 g hlávkového salátu
  3. 125 g krouhaného červeného zelí
  4. 2 nakrájené zelené cibule
  5. 120 g nakrájené žluté papriky
  6. 120 g strouhané mrkve
  7. 180 g okurkových plátků (nakrájené podélně)

Postup

  1. Tempeh nakrájíme podélně na tenké plátky
  2. V malé misce smícháme tempeh a ingredience na marinádu
  3. Vše promícháme, aby se tempeh dobře obalil
  4. Rozpálíme pánev na středně nízkou teplotu, přidáme do ní tempeh a zbytek marinády
  5. Pečeme 10-15 min, dokud tempeh z obou stran nezhnědne
  6. Na omáčku smícháme veškeré ingredience a šleháme do hladké konzistentní směsi a dáme stranou
  7. Na závitky naplníme velkou misku vodou
  8. Ponoříme do ní jeden rýžový papír, aby změkl
  9. Vytáhneme ho a položíme ho na prkénko
  10. List rýžového papíru naplníme zeleninou
  11. Od každého druhu naskládáme pár kousků a nakonec přidáme tři plátky tempehu
  12. Přeložíme horní a spodní část papíru přes náplň
  13. Přeložíme levou a pravou stranu a pevně srolujeme
  14. Postup opakujeme se zbývajícími rýžovými papíry
Lahodné vietnamské závitky plné zeleniny a sójového masa.
Zdroj: lindseyeatsla.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.