Jarní zeleninová polévka 

Jarní zeleninová polévka 

Pestrobarevná polévka se směsí zeleniny může být skvělou součástí vašeho obědu i večeře. Použít do ní můžete téměř jakoukoli zeleninu, kterou máte právě doma.

Ingredience

  • 7 šálků zeleninového vývaru
  • 5 malých červených brambor
  • 2 mrkve
  • 2 řapíkaté celery
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 pórek
  • 300 g mražených zelených fazolek nebo hrášku
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • 1 PL estragonu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Omytou, oloupanou a nakrájenou zeleninu, tedy brambory, kedlubnu, mrkev, celer a pórek, vložte do hrnce s vodou či zeleninovým vývarem.
  2. Přiveďte k varu, osolte a za občasného míchání vařte přibližně 30 minut.
  3. Přidejte jarní cibulku, zelené fazolky nebo hrášek a vařte ještě přibližně 3-4 minuty.
  4. Na závěr vmíchejte petrželku, estragon a trochu pepře.
Barevná polévka s kousky mrkve, kedlubny, celeru, pórku a zelenými fazolkami
zdroj: foodandwine.com

Kromě polévek zařaďte do svého jídelníčku i rozmanité jarní saláty. I ty vám dodají vitamíny, minerály a novou dávku energie.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.