Pestrobarevná polévka se směsí zeleniny může být skvělou součástí vašeho obědu i večeře. Použít do ní můžete téměř jakoukoli zeleninu, kterou máte právě doma.
Ingredience
- 7 šálků zeleninového vývaru
- 5 malých červených brambor
- 2 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 1 kedlubna
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 pórek
- 300 g mražených zelených fazolek nebo hrášku
- 2 PL čerstvé petrželky
- 1 PL estragonu
- sůl, pepř
Postup
- Omytou, oloupanou a nakrájenou zeleninu, tedy brambory, kedlubnu, mrkev, celer a pórek, vložte do hrnce s vodou či zeleninovým vývarem.
- Přiveďte k varu, osolte a za občasného míchání vařte přibližně 30 minut.
- Přidejte jarní cibulku, zelené fazolky nebo hrášek a vařte ještě přibližně 3-4 minuty.
- Na závěr vmíchejte petrželku, estragon a trochu pepře.
Kromě polévek zařaďte do svého jídelníčku i rozmanité jarní saláty. I ty vám dodají vitamíny, minerály a novou dávku energie.