Játrová omáčka asi ne každému voní.
Na světě se ale naleznou jedinci, kteří ji milují a jejich chuťové buňky jsou v euforii.
Ano, tak právě pro vás to je.
Pojďte uvařit tu nejlepší omáčku z jater a trumfnete i šéfkuchaře.
Naše recepty
Zvířecí droby čili vnitřnosti jsou bohatá na železo, vitamín B12, ale i podstatné bílkoviny. Játra si můžete dopřát i v jiných podobách. S jejich přípravou si velkou hlavu dělat nemusíte.
Jedinou složitou záležitostí je jejich solení. Solíme před přípravou nebo po jejich přípravě? Závisí zejména na zvolených játrech. Kuřecí a krůtí osolte klidně hned. U vepřových a hovězích ale sůl ponechte úplně nakonec. Měla by tendenci tvrdnout, a tak by celá příprava jídla přišla nazmar.
Kromě omáček zkuste třeba restovaná drůbeží játra nebo smažená krůtí a kuřecí játra. Tyto droby se dají krásně využít i do paštik nebo oblíbených játrových gulášů. Zálibu můžete nalézt i v jejich grilování. Stačí je obalit do slaniny a dobrota je na světě.
Tak ať vám to krásně vyjde.
Podělte se s námi v komentářích!