Recepty na omáčky z jater pro všechny, kdo je zkrátka mají rádi

Játrová omáčka asi ne každému voní. 

Na světě se ale naleznou jedinci, kteří ji milují a jejich chuťové buňky jsou v euforii. 

Ano, tak právě pro vás to je. 

Pojďte uvařit tu nejlepší omáčku z jater a trumfnete i šéfkuchaře.

Zvířecí droby čili vnitřnosti jsou bohatá na železo, vitamín B12, ale i podstatné bílkoviny. Játra si můžete dopřát i v jiných podobách. S jejich přípravou si velkou hlavu dělat nemusíte.

Jedinou složitou záležitostí je jejich solení. Solíme před přípravou nebo po jejich přípravě? Závisí zejména na zvolených játrech. Kuřecí a krůtí osolte klidně hned. U vepřových a hovězích ale sůl ponechte úplně nakonec. Měla by tendenci tvrdnout, a tak by celá příprava jídla přišla nazmar.

Kromě omáček zkuste třeba restovaná drůbeží  játra nebo smažená krůtí a kuřecí játra. Tyto droby se dají krásně využít i do paštik nebo oblíbených játrových gulášů. Zálibu můžete nalézt i v jejich grilování. Stačí je obalit do slaniny a dobrota je na světě. 

Tak ať vám to krásně vyjde. 

Podělte se s námi v komentářích!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.