Je vhodná k rýži, ale i těstovinám nebo knedlíku. Zkuste třeba náš ověřený recept na kynutý knedlík.
INGREDIENCE:
- 500 g kuřecích jater
- 2 až 4 lžíce másla
- 2 velké šalotky
- 150 g žampionů
- 2 lžíce koňaku
- ¼ hrnku suchého bílého vína
- ¼ hrnku masového vývaru
- ½ hrnku smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- 2 lžíce nasekané petrželky
POSTUP:
- Játra si očistěte a nakrájejte na poloviny.
- Šalotky si nasekejte nadrobno, žampiony nakrájejte na plátky.
- Na troše másla si orestujte játra, aby byla zatažená ze všech stran a dejte je bokem.
- Do stejné pánve přidejte zbytek másla a orestujte šalotku, přidejte žampiony a restujte 3-5 minut.
- Poté podlijte koňakem a vínem a nechte zredukovat téměř do úplného odpaření.
- Pak podlijte vývarem a smetanou, přidejte játra zpět do omáčky a vařte do zhoustnutí.
- Osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.