Játrová paštika s kaštany

Játrová paštika s kaštany

A co taková paštika s kaštany? Takovou jste určitě ještě nejedli! Dodává to paštice zase zcela nový rozměr. S naším návodem ji navíc zvládnete hravě připravit. Tak pojďme na to!

Co budete potřebovat

  • 250 g kuřecích jater
  • 150 g kaštanů (vakuově balených, předvařených)
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce koňaku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • celozrnná bageta (k podávání)
  • oregáno (na ozdobu)

Postup

  • Kuřecí játra opláchněte a osušte, tuk okrájejte a játra nakrájejte na kostky.
  • Kaštany nasekejte nadrobno.
  • Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte šalotku s česnekem do měkka.
  • Přidejte játra a za stálého míchání opékejte 2-3 minuty.
  • Přidejte kaštany, tymián, nastrouhanou citronovou kůru a bílé víno.
  • Vařte asi 10 minut, vmíchejte koňak a dochuťte solí a pepřem.
  • Rozmixujte v mixéru a dejte přes noc do lednice.
  • Paštiku natřete na plátky bagety a podávejte ozdobené snítkami oregana.
Chléb namazaný paštikou s kaštany na talířku s nožem.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.