Játrová paštika s máslem a pistáciemi

Játrová paštika s máslem a pistáciemi

Tak tuhle paštiku prostě musíte vyzkoušet! Absolutně se nedá srovnat s těmi kupovanými. Je jemná, lahodná a pistácie jí dodávají úplně nový rozměr. Pro maximální potěšení ji podávejte s cibulovou bagetou a cibulovým čatní.

Co budete potřebovat

  • 175 g másla
  • 1 velká šalotka, nakrájená nadrobno
  • 3 snítky tymiánu a navíc na ozdobu
  • 400g čerstvých kuřecích jater, zbavených všech pojivových tkání
  • 150 ml suchého vermutu
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 15 g pistáciových jader, nasekaných
  • 1 cibulová bageta, k podávání
  • 8 lžic čatní z karamelizované cibule, k podávání

Postup

  • Ve velké pánvi rozpusťte 25 g másla a restujte na něm šalotku s lístky tymiánu asi 4–5 minut.
  • Zvyšte teplotu, přidejte kuřecí játra a za stálého míchání opékejte 3–4 minuty, dokud nezmění barvu, ale uvnitř nebudou stále lehce růžová.
  • Obsah pánve přendejte do kuchyňského robotu a prošlehejte.
  • Nalijte vermut do pánve a rychle vařte, dokud se nezredukuje na asi 2 polévkové lžíce.
  • Do pánve přidejte 75 g másla a nechte rozpustit.
  • Přidejte směs  z pánve do kuchyňského robotu spolu se smetanou, muškátovým oříškem, špetkou soli a trochou čerstvě mletého černého pepře.
  • Šlehejte, dokud nebudete mít opravdu hladkou směs.
  • Dochuťte podle chuti.
  • Paštiku se vyplatí propasírovat sítem pro extra sametovou texturu.
  • Nandejte ji do servírovací misky nebo nádoby, zarovnejte vršek a dejte do lednice na 1 hodinu nebo do ztuhnutí.
  • Mezitím si v hrnci rozpusťte zbývajících 75 g másla a zahřívejte, dokud nezačne zlátnout.
  • Přidejte trochu koření a poté propasírujte sítem vyloženým mušelínem.
  • Nechte 10 minut vychladnout.
  • Máslo naneste na paštiku, posypte pistáciemi a lístky tymiánu.
  • Zakryjte přilnavou fólií a vraťte do lednice ztuhnout.
  • Podávejte s křupatou cibulovou bagetou a čatní z karamelizované cibulky.
Paštika s máslem a pistáciemi v servírovací misce s vedle položenou nakrájenou bagetou a džemem.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Vyzkoušejte i naše chutné recepty na osmažená játra. Možná vás příjemně překvapí!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.