Příprava: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 30 dkg drůbežích jater
- 10 dkg másla nebo rostlinného tuku
- 1 cibule
- mletý pepř
- sůl
- 1 dl smetany
- 5 dkg anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky
- sekaná petrželka.
Postup receptu
- Játra omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme nadrobno
- Na jedné třetině másla zpěníme pokrájenou cibuli, pak přidáme játra a zvolna dusíme doměkka
- Vychladlá játra rozmixujeme nebo jemně umeleme, osolíme, prošleháme se zbývajícím změklým máslem a přidáme smetanu, drobně nasekanou petrželku a drobné kostičky anglické slaniny
- Pěnu zabalíme jako roládu do alobalu a dáme vychladit a ztuhnout
- Ztuhlou nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem a kroužky cibule nebo plátky rajčat