Jemná játrová paštika

Jemná játrová paštika
Příprava: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg drůbežích jater
  • 10 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 1 cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 dl smetany
  • 5 dkg anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky
  • sekaná petrželka.

Postup receptu

  1. Játra omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme nadrobno
  2. Na jedné třetině másla zpěníme pokrájenou cibuli, pak přidáme játra a zvolna dusíme doměkka
  3. Vychladlá játra rozmixujeme nebo jemně umeleme, osolíme, prošleháme se zbývajícím změklým máslem a přidáme smetanu, drobně nasekanou petrželku a drobné kostičky anglické slaniny
  4. Pěnu zabalíme jako roládu do alobalu a dáme vychladit a ztuhnout
  5. Ztuhlou nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem a kroužky cibule nebo plátky rajčat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.