Játrová zavářka do polévky

Játrová zavářka do polévky

Játra jsou velmi cenným zdrojem snadno vstřebatelného železa a vitamínů C a B. Svou polévku tak můžete těmito cennými vitamíny obohatit. Inspirujte se a připravte si jednoduchým způsobem tuto játrovou zavářku i vy.

Ingredience

  • 150g vepřových nebo drůbežích jater
  • 3ks stroužků česneku
  • 100g strouhanky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce nasekané petrželky a majoránky
  • Olej
  • Pepř a sůl

Postup

  • Játra očistěte od blan a naškrábejte nožem.
  • V míse játra osolte, opepřete a přidejte petrželku s majoránkou.
  • K játrům přidejte vejce, prolisované stroužky česneku, přidejte strouhanku a zakápněte trochou oleje.
  • Vše řádně promíchejte, případně přidejte strouhanku. (Konzistence by měla být trochu řidší, ale přitom mírně zahoustlá.)
  • Nakonec přes síto s většími oky nechte hmotu kapat přímo do vroucí polévky.
  • Polévku ještě tak dvě minuty povařte a můžete podávat.
Vývar se zavářkou z jater
Zdroj: sunrise-care.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.