Játra jsou velmi cenným zdrojem snadno vstřebatelného železa a vitamínů C a B. Svou polévku tak můžete těmito cennými vitamíny obohatit. Inspirujte se a připravte si jednoduchým způsobem tuto játrovou zavářku i vy.
Ingredience
- 150g vepřových nebo drůbežích jater
- 3ks stroužků česneku
- 100g strouhanky
- 2 vajíčka
- 1 lžíce nasekané petrželky a majoránky
- Olej
- Pepř a sůl
Postup
- Játra očistěte od blan a naškrábejte nožem.
- V míse játra osolte, opepřete a přidejte petrželku s majoránkou.
- K játrům přidejte vejce, prolisované stroužky česneku, přidejte strouhanku a zakápněte trochou oleje.
- Vše řádně promíchejte, případně přidejte strouhanku. (Konzistence by měla být trochu řidší, ale přitom mírně zahoustlá.)
- Nakonec přes síto s většími oky nechte hmotu kapat přímo do vroucí polévky.
- Polévku ještě tak dvě minuty povařte a můžete podávat.