Jsou oblíbenou variantou a jsou výtečné převážně v kombinaci s vývary.
Ingredience
- 500 g rozmixovaných jater (ideálně telecích, ale lze použít i drůbeží, vepřové, hovězí)
- 1 velké vejce
- 1/2 drceného stroužku česneku
- 1 čajová lžička soli (nebo dle chuti)
- 1/4 čajové lžičky pepře (nebo dle chuti)
- 1 a 1/2 šálku strouhanky (více či méně)
- mléko (volitelně)
Postup
- Ve velké misce smícháme mletá játra, vejce, česnek, strouhanku, sůl a pepř dle chuti.
- Pokud je směs příliš hustá, přidáme mléko.
- Tvarujeme kuličky velikosti ořechu.
- Přivedeme vývar k varu a vložíme knedlíčky.
- Snížíme teplotu a částečně přikryté vaříme cca 15 minut.
- Doba vaření záleží na velikosti knedlíčků, vyzkoušíme překrojením.