Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 7

Jsou oblíbenou variantou a jsou výtečné převážně v kombinaci s vývary.

Ingredience

  • 500 g rozmixovaných jater (ideálně telecích, ale lze použít i drůbeží, vepřové, hovězí)
  • 1 velké vejce
  • 1/2 drceného stroužku česneku
  • 1 čajová lžička soli (nebo dle chuti)
  • 1/4 čajové lžičky pepře (nebo dle chuti)
  • 1 a 1/2 šálku strouhanky (více či méně)
  • mléko (volitelně)

Postup

  1. Ve velké misce smícháme mletá játra, vejce, česnek, strouhanku, sůl a pepř dle chuti.
  2. Pokud je směs příliš hustá, přidáme mléko.
  3. Tvarujeme kuličky velikosti ořechu.
  4. Přivedeme vývar k varu a vložíme knedlíčky.
  5. Snížíme teplotu a částečně přikryté vaříme cca 15 minut.
  6. Doba vaření záleží na velikosti knedlíčků, vyzkoušíme překrojením.
Játrové polévkové knedlíčky na talíři a hrneček
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.