Připravte si knedlíčky jako od babičky.
Ať už si chcete připravit klasický oběd nebo chystáte oslavu, s vývarem s knedlíčky nikdy nešlápnete vedle.
Ingredience
- 100 g vepřových jater
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 čajová lžička másla
- ½ cibule
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte, nadrobno nakrájenou, cibuli.
- Játra rozmixujte, osolte a opepřete.
- Přidejte nastrouhaný česnek, lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a rozšlehané vajíčko.
- Na závěr přidejte orestovanou cibulku a promíchejte.
- Do osolené vařící vody vložte vytvarované knedlíčky a vařte 3–5 minut.
- Jakmile knedlíčky vyplavou nahoru, vyndejte je a odložte do misky.
- Vkládejte do hotového vývaru.
- Vaše polévka s játrovými knedlíčky je hotová.
Vaříte-li polévky častěji, můžete si připravit játrovou zavářku, kterou lze uchovávat v mrazáku. Budete ji tak mít stále po ruce.