Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Připravte si knedlíčky jako od babičky. 

Ať už si chcete připravit klasický oběd nebo chystáte oslavu, s vývarem s knedlíčky nikdy nešlápnete vedle. 

Ingredience

  • 100 g vepřových jater
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička másla
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř 

Postup

  • Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte, nadrobno nakrájenou, cibuli.
  • Játra rozmixujte, osolte a opepřete.
  • Přidejte nastrouhaný česnek, lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a rozšlehané vajíčko.
  • Na závěr přidejte orestovanou cibulku a promíchejte.
  • Do osolené vařící vody vložte vytvarované knedlíčky a vařte 3–5 minut.
  • Jakmile knedlíčky vyplavou nahoru, vyndejte je a odložte do misky.
  • Vkládejte do hotového vývaru. 
  • Vaše polévka s játrovými knedlíčky je hotová.
Polévka s játrovými knedlíčky, zdobená pažitkou.
zdroj: eatsmarter.com

Vaříte-li polévky častěji, můžete si připravit játrovou zavářku, kterou lze uchovávat v mrazáku. Budete ji tak mít stále po ruce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.