Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg kuřecích jater
- 2 pórky
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kostka kuřecího bujonu
- 4 lžíce másla
- pepř
- vegeta
- sůl.
Postup receptu
- Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky a opečeme na 3 lžících másla
- Podlijeme, přidáme kostku bujónu, povaříme a vložíme na kolečka nakrájený pórek
- Po 5 minutách opatrně vmícháme zakysanou smetanu a zahustíme zbytkem másla prohněteným s moukou
- Necháme přejít varem, ochutíme pepřem a vegetou a osolíme
- Obměna: Do omáčky vmícháme 2 lžíce kečupu a přikořeníme
- Příloha: rýže, těstoviny