Pro každého, kdo miluje játra z kuřete, je tento recept velkým lákadlem. Pokrm si zamilujeme jako malou svačinu, lehkou večeři, nebo jen jako decentní předkrm. Nejlépe k němu chutná čerstvý křupavý chléb a zeleninový salát.
Ingredience:
- 8 plátků nakrájené slaniny
- 1 nasekaná středně velká cibule
- 500 g očištěných a propláchnutých jater
- 500 ml suchého červeného vína (nejlépe Burgundské)
- 4 polévkové lžíce nasekaných zelených oliv
Postup:
- Do pánve dáme slaninu a opečeme jí, aby byla křupavá.
- Poté jí vyjmeme na talíř vyložený papírovými utěrkami.
- Tuk, který zůstal v pánvi po slanině, nevyléváme, ale orestujeme na něm cibuli.
- Na středním ohni necháme zesklovatět a přidáme játra.
- Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, aby získala světle hnědou barvu.
- Přilijeme víno, přihodíme olivy a necháme 20 minut vařit za občasného míchání.
- Před servírováním vmícháme slaninu a můžeme podávat.