Jatýrka opékaná v pánvi na červeném víně

Jatýrka opékaná v pánvi na červeném víně

Pro každého, kdo miluje játra z kuřete, je tento recept velkým lákadlem. Pokrm si zamilujeme jako malou svačinu, lehkou večeři, nebo jen jako decentní předkrm. Nejlépe k němu chutná čerstvý křupavý chléb a zeleninový salát.

Ingredience:

  • 8 plátků nakrájené slaniny
  • 1 nasekaná středně velká cibule
  • 500 g očištěných a propláchnutých jater
  • 500 ml suchého červeného vína (nejlépe Burgundské)
  • 4 polévkové lžíce nasekaných zelených oliv

Postup:

  • Do pánve dáme slaninu a opečeme jí, aby byla křupavá.
  • Poté jí vyjmeme na talíř vyložený papírovými utěrkami.
  • Tuk, který zůstal v pánvi po slanině, nevyléváme, ale orestujeme na něm cibuli.
  • Na středním ohni necháme zesklovatět a přidáme játra.
  • Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, aby získala světle hnědou barvu.
  • Přilijeme víno, přihodíme olivy a necháme 20 minut vařit za občasného míchání.
  • Před servírováním vmícháme slaninu a můžeme podávat.
Drůbeží játra s červeným vínem.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.