Banánová buchta

Banánová buchta
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 8

V jednoduchosti je krása, což platí i v případě gastronomie. Často ty nejjednodušší pokrmy potěší naše chuťové pohárky nejvíce.

Ostatně není to jen o sladkostech. Projděte si například recepty na slané dorty, který může být příjemným zpestřením při nějaké oslavě či jako vydatná večeře.

Ingredience:

  • 125 g čerstvého nesoleného másla
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
  • 1 vejce
  • 2 hodně zralé banány
  • 190 g polohrubé mouky
  • 60 ml mléka

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170°C a vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou. Může to být dortová forma, na biskupský chlebíček nebo zkrátka co máme.
  • Máslo, cukr a vanilku dáme do hrnce a na středním ohni rozpustíme.
  • Odstavíme a přidáme banány, které si ještě předtím rozmačkáme vidličkou v misce.
  • Přihodíme vejce a důkladně rozmícháme.
  • Po částech vmícháme mouku a mléko na střídačku.
  • Hotové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 30 – 35 minut, přičemž zkontrolujeme pomocí špejle, jestli je těsto uprostřed dobře propečené.
  • Poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Teprve pak vyklopíme z formy.

Tip: Pokud chceme, aby měla buchta křupavý povrch, posypeme ji po nalití do formy menší vrstvou krystalového cukru.

Moučník z banánu k ranní kávě.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.