Jednoduchá česneková pomazánka

Jednoduchá česneková pomazánka

Dobrá pomazánka z česneku potěší všechny chuťové buňky, zvlášť když je vyrobena z čerstvého místo sušeného. Hodí se na oslavy, pohoštění pro rodinu, ale klidně i jen tak k večeři.

Mrkněte také na recepty s medvědím česnekem a porovnejte jeho chuť s tím klasickým.

Ingredience:

  • 1 kostka změklého másla
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky nebo 1 malá klasická cibule
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře

Postup:

  • Máslo dáme do mísy a odložíme zatím stranou.
  • Česnek očistíme, opláchneme a prolisujeme do mísy.
  • Pokud nemáme lis na česnek, můžeme ho utřít na prkénku s trochou soli pomocí nože.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné malé kostičky.
  • Petržel opláchneme, nasekáme na drobné kousky a stejně jako česnek s cibulí přihodíme do mísy k máslu.
  • Osolíme, opepříme a důkladně zamícháme.
  • Podáváme na bagetě či pečivu, případně můžeme použít jako máslo k potření chleba, který se chystáme zapékat. Je to lahůdka.
Pomazánka z česneku v klasickém stylu.
Zdroj: https://cincyshopper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.