Pečivo dnes již zdaleka nejsou jen rohlíky a housky!
Ingredience:
- 2 1/2čajové lžičky sušeného droždí
- 1 1/4 šálku teplé vody
- 3 šálky hladké mouky
- 1 PL oleje
- 1 čajová lžička soli
- špetka cukru
Postup:
- V misce si připravte ze sušeného droždí, vody a cukru kvásek.
- Nechte přibližně 5 minut odstát.
- V jiné misce smíchejte mouku se solí a následně přidejte kvásek.
- Zlehka promíchejte a přidejte olej.
- Následně ručně či pomocí elektrického hnětače směs vypracujte do podoby hladkého těsta.
- Vypracované těsto nechte na teplém místě kynout do doby, než těsto zdvojnásobí svůj objem, přibližně hodinu.
- Po uplynutí této doby z těsta na pomoučněném vále vytvarujte dvě bagety.
- Po jejich vytvoření nechte těsto ještě přibližně 20 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 220°C.
- Nožem na povrchu bagety vytvořte několik šikmých zářezů.
- Bagety pečte v předehřáté troubě dozlatova, přibližně 20 minut.
Čerstvé domácí bagety chutnají skvěle namazané máslem a posypané bylinkami.
Bagety můžete snadno připravit také v domácí pekárně. Podívejte se na naše recenze domácích pekáren a vyberte si tu nejlepší.