Příprava této varianty dušené mrkve je opravdu jednoduchá a není zapotřebí si lámat hlavu s náročnými ingrediencemi a postupy.
Pojďme na to.
Ingredience
- 5 středně velkých mrkví
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 lžíce cukr krupice
- ½ čajové lžičky soli
- 50g másla (2 polévkové lžíce) – nerozpuštěného
- hrst čerstvě nasekané petržele
Postup
- Připravte si všechny potřebné ingredience.
- Mrkev opláchněte a oloupejte, uřízněte a zlikvidujte konce.
Nakrájejte mrkev na tenké plátky. - Nakrájenou mrkev vložte do středně velkého hrnce a přilejte hrnek vlažné vody.
- Následně přidáte sůl a cukr.
- Hrnec s mrkví umístíte na plotýnku a necháte přivést k varu. Průběžně mícháte.
- Poté snižte teplotu na středně nízkou, zakryjte hrnec a vařte asi 20 minut, nebo dokud nebude mrkev křehká.
- Mrkev sceďte, vhoďte do ní 2 polévkové lžíce másla a nasekanou petržel.
- Následně promíchejte a můžete podávat.