Jednoduchá dušená mrkev s máslem

Jednoduchá dušená mrkev s máslem
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 5

Příprava této varianty dušené mrkve je opravdu jednoduchá a není zapotřebí si lámat hlavu s náročnými ingrediencemi a postupy.
Pojďme na to. 

Ingredience

  • 5 středně velkých mrkví
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 lžíce cukr krupice
  • ½ čajové lžičky soli
  • 50g másla (2 polévkové lžíce) – nerozpuštěného
  • hrst čerstvě nasekané petržele

Postup

  • Připravte si všechny potřebné ingredience.
  • Mrkev opláchněte a oloupejte, uřízněte a zlikvidujte konce.
    Nakrájejte mrkev na tenké plátky.
  • Nakrájenou mrkev vložte do středně velkého hrnce a přilejte hrnek vlažné vody.
  • Následně přidáte sůl a cukr.
  • Hrnec s mrkví umístíte na plotýnku a necháte přivést k varu. Průběžně mícháte.
  • Poté snižte teplotu na středně nízkou, zakryjte hrnec a vařte asi 20 minut, nebo dokud nebude mrkev křehká.
  • Mrkev sceďte, vhoďte do ní 2 polévkové lžíce másla a nasekanou petržel.
  • Následně promíchejte a můžete podávat.
vařená mrkev s petrželí
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.