Vynikající hrníčková bábovka

Vynikající hrníčková bábovka
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Této hrníčkové bábovce se říká také rakouský dort. Má vynikající chuť, je vláčná a její příprava není nijak složitá.

Pokud si budete chtít k bábovce připravit opravdový dort, protože chystáte malou oslavu, ale nevíte, jaký udělat korpus? Nechte se inspirovat našimi recepty na dortové korpusy a máte vystaráno.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku mléka + 1 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • cukr moučka na posyp

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 175°C a připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • Ke žloutkům dáme moučkový cukr, máslo, vanilkový extrakt a našleháme do pěny.
  • Do jiné mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
  • Polovinu sypké směsi vmícháme do žloutků s půlkou mléka.
  • Přidáme zbytek mouky s práškem a solí se zbytkem mléka a vymícháme do hladkého těsta.
  • Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • Polovinu těsty vlijeme do formy a do té druhé přimícháme kakao.
  • Nalijeme na světlé těsto a vařečkou či lžící jemně promísíme, aby se obě těsta lehce propojila a vytvořila vzor.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut.
  • Špejlí pak zkontrolujeme propečení těsta.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a opatrně vyklopíme na mřížku, aby vychladla.
  • Před podáváním pocukrujeme.
Mramorová bábovka bez vážení.
Zdroj: https://www.justapinch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.