Jáhly na slano si připravíte snadno i součástí polévky.
INGREDIENCE
- 1 hrnek jogurtu
- ¼ hrnku jáhlové mouky
- 3 a ½ hrnku vody
- sůl
- 1 lžička cukru
- ¼ hrnek předvařené kukuřice
- 3 lžíce nakrájených paprik (mix červené, zelené a žluté)
- 2 lžíce nastrouhané mrkve
- 2 hrnky nasekaného koriandru
- 3 lžíce másla nebo ghí
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky černého pepře
- 1 zelená chilli paprička podle chuti
POSTUP
- Mouku smícháme s jogurtem a postupně přidáváme vodu a mícháme, aby se netvořily hrudky.
- Vše přelijeme do hrnce a začneme vařit za stálého míchání.
- Necháme vařit asi 15 minut, pak dochutíme cukrem, solí, pepřem, kmínem, částí koriandru a přidáme zeleninu.
- Povaříme do změknutí zeleniny, nakonec zjemníme máslem.
- Podáváme ozdobené koriandrem, případně dochutíme chilli papričkou.