Jednoduchá jáhlová polévka a jogurtem

Jednoduchá jáhlová polévka a jogurtem

Jáhly na slano si připravíte snadno i součástí polévky. 

INGREDIENCE

  • 1 hrnek jogurtu
  • ¼ hrnku jáhlové mouky
  • 3 a ½ hrnku vody
  • sůl
  • 1 lžička cukru
  • ¼ hrnek předvařené kukuřice
  • 3 lžíce nakrájených paprik (mix červené, zelené a žluté)
  • 2 lžíce nastrouhané mrkve
  • 2 hrnky nasekaného koriandru
  • 3 lžíce másla nebo ghí
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 zelená chilli paprička podle chuti

POSTUP

  • Mouku smícháme s jogurtem a postupně přidáváme vodu a mícháme, aby se netvořily hrudky. 
  • Vše přelijeme do hrnce a začneme vařit za stálého míchání.
  • Necháme vařit asi 15 minut, pak dochutíme cukrem, solí, pepřem, kmínem, částí koriandru a přidáme zeleninu. 
  • Povaříme do změknutí zeleniny, nakonec zjemníme máslem.
  • Podáváme ozdobené koriandrem, případně dochutíme chilli papričkou.
Polévka s jáhly, jogurtem a zeleninou ve dvou hrncích.
www.naturallynidhi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.