Pokud použijeme smetanu a polévku rozmixujeme vznikne nám krémová cibulová polévka, kterou podáváme se strouhaným sýrem a opečenými kousky chleba
Ingredience
- 2 hrnky cibule na tenké plátky
- 6 lžic másla
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 1 kuřecí bujón
- 1/4 lžičky pepře
- 3 lžíce hladké mouky
- 1,5 hrnku mléka
- 100 g tavený sýr
- strouhaný čedar
- čerstvě sekaná petrželka
Postup
- Ve velké pánvi osmažte cibulku do změknutí na třech lžících másla. Přidejte vývar, bujón a pepř.
- Přiveďte k varu a odstavte z ohně.
- Ve velkém hrnci rozehřejte zbytek másla, přidejte mouku a svižně míchejte.
- Za stálého míchání přilévejte mléko. Vařte asi 2 minuty. Snižte teplotu a přidejte tavený sýr.
- Přilijte cibulku s vývarem. Důkladně promíchejte a chvíli vařte, dokud se sýr zcela nerozpustí.
- Krémová cibulačka je hotová, posypte ji strouhaným čedarem, čerstvou petrželkou a můžete servírovat.
Chcete další tip, co udělat z cibule? Co třeba upéct si některý cibulový koláč? Je opravdu snadný.