Jednoduchá krupicová polévka

Jednoduchá krupicová polévka
Příprava: 5 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tato marocká pochoutka je rychlá, snadná a po čertech dobrá. Je vhodná nejen jako lehká večeře, ale klidně to může být lahodný základ snídaně. Omrkněte i recepty na zavářky do polévky.

Ingredience:

  • 4 hrnky vody
  • 3/4 hrnku hrubé krupice
  • 1 a 1/4 lžičky soli (případně i více, záleží, jak moc solíme)
  • 3 hrnky mléka
  • 2 lžíce čerstvého nesoleného másla
  • 1 lžička anýzových semínek nebo více podle chuti

Postup:

  • V hrnci přivedeme k varu vodu a vmícháme krupici se solí.
  • Za častého míchání vaříme na mírném ohni, dokud krupice nezměkne a směs nezhoustne.
  • Zhruba po 10 až 15 minutách vmícháme mléko, máslo a anýzová semínka.
  • Necháme vařit dalších 5 – 10 minut, aby polévka dosáhla požadované konzistence.
Marocká krupicová polévka s mlékem, anýzovými semínky a medem.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.