Jednoduchá lepkavá jehněčí žebra

Jednoduchá lepkavá jehněčí žebra

Pečená jehněčí žebírka v lepkavé glazuře inspirované asijskou kuchyní mohou být jak lahodnou večeří nebo příjemnou svačinkou. Glazura je skvěle lepivá, což dělá žebra neodolatelnými.

Ingredience

  • 1 kg jehněčích žeber (požádejte svého řezníka, aby vám žebra oddělil, budou se dělat rychleji)

Glazura:

  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 1–2 lžíce korejské pasty gochujang (můžete nahradit jakoukoli chilli pastou)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C a velký plech vyložte pečícím papírem.
  2. Smíchejte všechny přísady na glazuru a dobře promíchejte.
  3. Ochutnejte a přípavně dochuťte.
  4. Na připravený plech položte žebra a zalijte více než polovinou glazury.
  5. Vložte žebra do trouby a nechte je péct po dobu 20-25 minut, poté každých 10 minut potřete zbývající glazurou.
  6. Po 40 minutách zvyšte teplotu na 220 ° C a nechte žebra zkaramelizovat.
  7. Když jsou žebra lepkavá a zkaramelizovaná, vyjměte z trouby a podávejte.
Žebírka z jehněčího s marinádou servírovaná na talíři.
www.simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.