Pečená jehněčí žebírka v lepkavé glazuře inspirované asijskou kuchyní mohou být jak lahodnou večeří nebo příjemnou svačinkou. Glazura je skvěle lepivá, což dělá žebra neodolatelnými.
Ingredience
- 1 kg jehněčích žeber (požádejte svého řezníka, aby vám žebra oddělil, budou se dělat rychleji)
Glazura:
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 drcené stroužky česneku
- 1–2 lžíce korejské pasty gochujang (můžete nahradit jakoukoli chilli pastou)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- sůl dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ° C a velký plech vyložte pečícím papírem.
- Smíchejte všechny přísady na glazuru a dobře promíchejte.
- Ochutnejte a přípavně dochuťte.
- Na připravený plech položte žebra a zalijte více než polovinou glazury.
- Vložte žebra do trouby a nechte je péct po dobu 20-25 minut, poté každých 10 minut potřete zbývající glazurou.
- Po 40 minutách zvyšte teplotu na 220 ° C a nechte žebra zkaramelizovat.
- Když jsou žebra lepkavá a zkaramelizovaná, vyjměte z trouby a podávejte.