Lákají vás jednoduché, rychlé, ale zároveň velice chutné a originální recepty?
Pak je tento pokrm jako dělaný pro vás!
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g brambor
- 2 lilky
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 ks řapíkatého celeru
- 1 malý rajčatový protlak
- 200 ml červeného vína
- 300 ml vývaru
- 50 g másla
- 0,5 l mléka
- hladká mouka
- 4 bobkové listy
- sůl, pepř, skořice, olivový olej
Postup
- Cibuli a celer nakrájejte najemno a česnek na plátky.
- Na oleji v hrnci orestujte zeleninu a přidejte k ní maso. Restujte dále.
- Přidejte 2 bobkové listy, protlak, podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol. Následně přidejte vývar.
- Směs osolte, opepřete a duste doměkka.
- Lilky nakrájejte na plátky. Osolte je, opepřete a posypte skořicí. Následně je z obou stran je osmahněte.
- V menším hrnci si připravte bešamel, ochucený 2 bobkovými listy.
- Oloupané brambory nakrájejte na plátky a část z nich dejte na dno vymazané zapékací mísy. Poté je zalijte trochou bešamelu.
- Přidejte vrstvu ragú a zakryjte ji lilkem.
- Postup opakujte, dokud nepoužijete všechny přísady.
- Poslední dvě vrstvy by měly být maso a bešamel.
- Pečte v rozehřáté troubě při 180 °C, a to asi 40–45 minut.
- Vaše řecká musaka s hovězím masem je hotová a teď už jen stačí pochutnat si na ní!
Ještě nemáte cukety dost? Pak si můžete, po hlavním jídle, pochutnat na skvělých receptech na cuketové moučníky.