Jednoduchá musaka s mletým masem

Jednoduchá musaka s mletým masem

Lákají vás jednoduché, rychlé, ale zároveň velice chutné a originální recepty?

Pak je tento pokrm jako dělaný pro vás!

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g brambor
  • 2 lilky
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 ks řapíkatého celeru
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 200 ml červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 50 g másla 
  • 0,5 l mléka
  • hladká mouka
  • 4 bobkové listy
  • sůl, pepř, skořice, olivový olej

Postup

  • Cibuli a celer nakrájejte najemno a česnek na plátky.
  • Na oleji v hrnci orestujte zeleninu a přidejte k ní maso. Restujte dále. 
  • Přidejte 2 bobkové listy, protlak, podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol. Následně přidejte vývar.
  • Směs osolte, opepřete a duste doměkka.
  • Lilky nakrájejte na plátky. Osolte je, opepřete a posypte skořicí. Následně je z obou stran je osmahněte.
  • V menším hrnci si připravte bešamel, ochucený 2 bobkovými listy.
  • Oloupané brambory nakrájejte na plátky a část z nich dejte na dno vymazané zapékací mísy. Poté je zalijte trochou bešamelu.
  • Přidejte vrstvu ragú a zakryjte ji lilkem.
  • Postup opakujte, dokud nepoužijete všechny přísady.
  • Poslední dvě vrstvy by měly být maso a bešamel. 
  • Pečte v rozehřáté troubě při 180 °C, a to asi 40–45 minut.
  • Vaše řecká musaka s hovězím masem je hotová a teď už jen stačí pochutnat si na ní!

Šťavnatá řecká musaka s lilkem zdobená bylinkami.
zdroj: recipetineats.com

Ještě nemáte cukety dost? Pak si můžete, po hlavním jídle, pochutnat na skvělých receptech na cuketové moučníky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.