Genialita tohoto receptu spočívá v kombinaci různých textur a chutí. Pokud nejste příznivci pikantních klobás, přidejte jakoukoli jinou čerstvou klobásu, kterou máte rádi.
Co budeme potřebovat
- 40 ml olivového oleje
- 2 snítky rozmarýnu
- 100 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
- 230 pikantní klobásy
- 400 g cizrny z plechovky (nebo bílých fazolí, opláchnuté, osušené)
- 30 ml suchého bílého vína
- 340 g uvařené rýže
- Sůl
- 750 g baby špenátu
- 90 g jemně nastrouhaného parmazánu
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
Postup
- Ve velkém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej
- Přidáme a smažíme asi 2 minuty rozmarýn, dokud nebude křupavý
- Přendáme ho na papírové ubrousky k okapání
- Do stejného hrnce přidáme klobásu a za občasného míchání vaříme 8–10 minut, dokud nezhnědne a nepropeče se
- Poté jí přeneseme na talíř s papírovou utěrkou
- Do hrnce přidáme cizrnu a vaříme, občas promícháme a lžící trochu cizrnu rozmačkáme
- Vaříme, asi 5 minut, dokud nezhnědne.
- Asi polovinu cizrny přendáme na talíř ke klobáse
- Do hrnce přidáme víno a přivedeme k varu
- Víno vaříme asi 2 minuty, dokud se tekutina téměř úplně neodpaří
- Do hrnce s vínem a cizrnou přidáme rýži a přidáme 100 ml vody nebo vývaru
- Přidáme baby špenát a vaříme asi 4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne
- Přidáme trochu vody a začneme postupně přidávat sýr a mícháme, dokud se nerozpustí a nevytvoří luxusní lesklou omáčku
- V případě potřeby zředíme větším množstvím vody nebo vývaru
- Dochutíme pepřem a případně ještě solí
- Přidáme máslo a promícháme, aby se spojilo s omáčkou
- Poté vmícháme klobásu a cizrnu, co jsme dali stranou
- Rýži s omáčkou rozdělíme na talíře a navrch rozdrobíme rozmarýn a posypeme sýrem