Jednoduchá omáčka k rýži s uzeninou

Jednoduchá omáčka k rýži s uzeninou

Genialita tohoto receptu spočívá v kombinaci různých textur a chutí. Pokud nejste příznivci pikantních klobás, přidejte jakoukoli jinou čerstvou klobásu, kterou máte rádi.

Co budeme potřebovat

  1. 40 ml olivového oleje
  2. 2 snítky rozmarýnu
  3. 100 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
  4. 230 pikantní klobásy
  5. 400 g cizrny z plechovky (nebo bílých fazolí, opláchnuté, osušené)
  6. 30 ml suchého bílého vína
  7. 340 g uvařené rýže
  8. Sůl
  9. 750 g baby špenátu
  10. 90 g jemně nastrouhaného parmazánu
  11. Čerstvě mletý černý pepř
  12. 2 lžíce másla

Postup

  1. Ve velkém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej
  2. Přidáme a smažíme asi 2 minuty rozmarýn, dokud nebude křupavý
  3. Přendáme ho na papírové ubrousky k okapání
  4. Do stejného hrnce přidáme klobásu a za občasného míchání vaříme 8–10 minut, dokud nezhnědne a nepropeče se
  5. Poté jí přeneseme na talíř s papírovou utěrkou
  6. Do hrnce přidáme cizrnu a vaříme, občas promícháme a lžící trochu cizrnu rozmačkáme
  7. Vaříme, asi 5 minut, dokud nezhnědne.
  8. Asi polovinu cizrny přendáme na talíř ke klobáse
  9. Do hrnce přidáme víno a přivedeme k varu
  10. Víno vaříme asi 2 minuty, dokud se tekutina téměř úplně neodpaří
  11. Do hrnce s vínem a cizrnou přidáme rýži a přidáme 100 ml vody nebo vývaru
  12. Přidáme baby špenát a vaříme asi 4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne
  13. Přidáme trochu vody a začneme postupně přidávat sýr a mícháme, dokud se nerozpustí a nevytvoří luxusní lesklou omáčku
  14. V případě potřeby zředíme větším množstvím vody nebo vývaru
  15. Dochutíme pepřem a případně ještě solí
  16. Přidáme máslo a promícháme, aby se spojilo s omáčkou
  17. Poté vmícháme klobásu a cizrnu, co jsme dali stranou
  18. Rýži s omáčkou rozdělíme na talíře a navrch rozdrobíme rozmarýn a posypeme sýrem
Lahodná jednoduchá omáčka s rýží a italskou pikantní klobásou a zeleninou.
Zdroj: balancewithjess.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.