Jednoduchá paella s krevetami

Jednoduchá paella s krevetami
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Tento rýžový pokrm nejen, že skvěle chutná, ale navíc do něj můžete zpracovat různé zbytky zeleniny, které máte doma. Vyzkoušejte třeba recept na paellu s mrkví a brokolicí.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • ½ menší brokolice
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 300 g velkých, oloupaných krevet
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 300 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • špetka šafránu

Postup

  • Cibuli a česnek nakrájejte na drobno, mrkev na podélné proužky, brokolici rozeberte na růžičky a podélně je rozřízněte, chřest pokrájejte na kousky.
  • Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm cibuli a mrkev.
  • Přidejte česnek a minutku opečte.
  • Přisypte rýži a šafrán, promíchejte a nechte chvilku rozvonět.
  • Podlijte vývarem, osolte, opepřete, zamíchejte a přiveďte k varu.
  • Vařte 15 minut.
  • Přidejte brokolici, krevety a chřest a opatrně promíchejte.
  • Vařte ještě 5 minut, dokud se vývar nevstřebá.
  • Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Paella s krevetami, brokolicí, mrkví a chřestem
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.