Tento rýžový pokrm nejen, že skvěle chutná, ale navíc do něj můžete zpracovat různé zbytky zeleniny, které máte doma. Vyzkoušejte třeba recept na paellu s mrkví a brokolicí.
Ingredience
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- ½ menší brokolice
- 4 stonky zeleného chřestu
- 300 g velkých, oloupaných krevet
- 800 ml kuřecího vývaru
- 300 g rýže
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
- špetka šafránu
Postup
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno, mrkev na podélné proužky, brokolici rozeberte na růžičky a podélně je rozřízněte, chřest pokrájejte na kousky.
- Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm cibuli a mrkev.
- Přidejte česnek a minutku opečte.
- Přisypte rýži a šafrán, promíchejte a nechte chvilku rozvonět.
- Podlijte vývarem, osolte, opepřete, zamíchejte a přiveďte k varu.
- Vařte 15 minut.
- Přidejte brokolici, krevety a chřest a opatrně promíchejte.
- Vařte ještě 5 minut, dokud se vývar nevstřebá.
- Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.