Jednoduchá pečená rýže

Jednoduchá pečená rýže
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 5

Stejně jako jsou populární jídla z jednoho hrnce, těší se velké oblibě i ta, která se za použití jediného pekáče dají připravit v troubě. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm skvělý. Nezapomeňte se podívat i na jiné pochoutky z rýže, například recepty na rýžový nákyp.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku dlouhozrnné bílé rýže
  • 2 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce čínského vína na vaření
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 hrnky mražené zeleniny nakrájené na kostičky (mrkev, hrášek, kukuřice, petržel, celer)
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 1 a 1/4 hrnku nakrájené slaniny nebo šunky

Na dohotovení:

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 hrnku zelené cibule

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 200°C.
  • V pekáčku smícháme všechny ingredience kromě slaniny.
  • Rozprostřeme po celé ploše pekáče a povrch posypeme nakrájenou slaninou.
  • Vložíme do předehřáté trouby, zakryjeme alobalem a pečeme 40 minut.
  • Poté alobal odstraníme a necháme péct ještě dalších 15 minut, aby získala slanina zlatohnědý nádech.
  • Veškerá tekutina by se měla vstřebat a rýže bude pěkně uvařená, i když se bude zdát vlhká.
  • Vyjmeme z trouby, odstavíme, zakryjeme fólií a necháme 10 minut odpočívat. Během odpočinku ztratí rýže svou vlhkost.
  • Nakonec posypeme nasekanou zelenou cibulkou a pokapeme sezamovým olejem.
Smažená rýže pečená v troubě jako nouzová příloha či hlavní chod.
Zdroj: https://www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.