Jednoduchá podzimní polévka z dýně

Jednoduchá podzimní polévka z dýně
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Mrkev, dýně a sladké brambory tvoří skvělou kombinaci pro zdravou a dokonale barevnou pochoutku, která je ideální pro chladné dny. Neváhejte omrknout také recepty na dýňovou buchtu, ta poslouží jako skvělý zákusek po polévce a hlavním chodu.

Ingredience:

  • 2hrnku loupané máslové dýně nakrájené na kostky
  • 1 oloupaný velký sladký brambor nakrájený na kostičky
  • 3 střední mrkve nakrájené na plátky
  • 1/4 hrnku koncentrátu pomerančové šťávy
  • 3 hrnky odtučněného mléka
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
  • 2 lžíce jemně nasekané pažitky
  • 1 lžíce opražených sezamových semínek

Postup:

  • Dýni, sladké brambory i mrkev vložíme do parního koše, který zavěsíme ve velkém hrnci naplněném minimálně 1 litrem vody.
  • Přivedeme k varu, zaklopíme poklicí a vaříme 12 – 16 minut v páře, aby byla zelenina měkká.
  • Poté odstavíme a necháme zhruba 10 minut odpočinout, aby nebyla zelenina tak horká.
  • Přendáme do nádoby kuchyňského robota, přilijeme koncentrát pomerančové šťávy a zapneme na střední rychlost.
  • Mixujeme, dokud není směs hezky hladká.
  • Přelijeme do velkého hrnce, vmícháme mléko, sůl, pepř a na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se směs prohřeje. To trvá cca 5 – 7 minut. Hlídáme, aby se polévka zbytečně dlouho nevařila
  • Rozdělíme na porce a do každé z nich dáme 1lžičky zakysané smetany, 1 lžičku pažitky a 1/2 lžičky sezamových semínek.
Dýňová podzimní polévka se sladkými bramborami a mrkví.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.