Jednoduchá polévka s ředkvičkami

Jednoduchá polévka s ředkvičkami

Výborná polévka pikantní chuti, která může být součástí oběda i zdravou večeří.

Ingredience:

  • 2 svazky ředkviček
  • 2 šálky vody      
  • 1/4 čajové lžičky indického koření Garam masala             
  • 1/2 čajové lžičky soli      
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře              
  • čerstvý koriandr

Postup:

  1. Nejprve ředkvičky omyjte a nakrájejte na plátky.
  2. Do hrnce následně vložte plátky ředkviček, prášek garam masala a vodu.
  3. Ředkvičky vařte, dokud nezměknou.
  4. Následně směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
  5. Po vychladnutí směs rozmixujte a propasírujte přes sítko.
  6. Scezenou směs smíchejte s potřebným množstvím vody a pepře.
  7. Polévku ještě několik minut povařte.

Tato ředkvičková polévka se podává ozdobená plátky ředkviček a lístky koriandru.

Jednoduchá polévka z ředkviček
zdroj: archanakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.