Jednoduchá polévka z červené čočky

Jednoduchá polévka z červené čočky
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tento jednoduchý recept na polévku z červené čočky překypuje chutí! Je vydatný a hřejivý, doplněný aromatickou zeleninou a citronem.

INGREDIENCE

  • 3 velké mrkve
  • 1 střední žlutá cibule
  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 6 stroužků česneku
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 1 šálek vody
  • 500 g červené čočky
  • 1 a ½ lžičky uzené papriky
  • 1 a ½ lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
  • řecký jogurt nebo zakysaná smetana, k podávání
  • koriandr, na servírování

POSTUP

  1. Oloupejte mrkev.
  2. Mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno.
  3. Nasekejte česnek.
  4. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni.
  5. Přidejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujte, dokud mrkev nezměkne, asi 5 až 7 minut.
  6. Vmíchejte česnek a restujte 1 minutu.
  7. Přidejte vývar, vodu, červenou čočku, uzenou papriku, citronovou kůru, sůl a čerstvě mletý pepř.
  8. Přiveďte k mírnému varu, pak z poloviny zakryjte a zvolna vařte, dokud čočka nezměkne, ale nezačne se lámat, asi 7 až 10 minut.  
  9. Ochutnejte a přidejte další sůl podle chuti a trochu mletého černého pepře.
  10. Užijte si to!
Čočková polévka ozdobená smetanou a čerstvý koriandrem, servírovaná v hlubokém talíři se lžící.
www.acouplecooks.com

Máme pro vás i další recepty na polévku z červené čočky. Zkuste variantu se zázvorem nebo třeba se špetkou chilli.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.