Jednoduchá pomazánka s hermelínem

Jednoduchá pomazánka s hermelínem

Klasická hermelínová pomazánka bez šunky se skvěle hodí ke každé příležitosti. Potěšíte tím nejen své strávníky ale i vegetariány, kteří nedají dopustit na nemasové pomazánky.

Ingredience

  • 200g hermelínu
  • 50g jogurtu (bílého)
  • 150g majonézy
  • 20g cibule, nesekané najemno
  • 1 vajíčko na tvrdo
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • Pepř a sůl

Postup

  • Nejprve si nastrouhejte hermelín na hrubém vzorku a dejte do čisté mísy.
  • Uvařené vejce natvrdo oloupejte, také nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy k hermelínu.
  • Poté přidejte najemno nasekanou cibuli a nakonec zbylé ingredience jako hořčici, majonézu, jogurt, sůl a pepř.
  • Promíchejte a dejte odležet do ledničky alespoň na půl hodiny.
  • Natírejte na chlebíčky nebo si ji dejte jen tak s čerstvým pečivem.
Nátěrka na chlebíčky z hermelínu a jogurtu.
Zdroj: ricardocuisine.com

Na slavnostním stole nesmí chybět česneková pomazánka! Inspirujte se našimi recepty s česnekem, kde naleznete i recept na česnekové máslo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.