Klasická hermelínová pomazánka bez šunky se skvěle hodí ke každé příležitosti. Potěšíte tím nejen své strávníky ale i vegetariány, kteří nedají dopustit na nemasové pomazánky.
Ingredience
- 200g hermelínu
- 50g jogurtu (bílého)
- 150g majonézy
- 20g cibule, nesekané najemno
- 1 vajíčko na tvrdo
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- Pepř a sůl
Postup
- Nejprve si nastrouhejte hermelín na hrubém vzorku a dejte do čisté mísy.
- Uvařené vejce natvrdo oloupejte, také nastrouhejte nahrubo a přidejte do mísy k hermelínu.
- Poté přidejte najemno nasekanou cibuli a nakonec zbylé ingredience jako hořčici, majonézu, jogurt, sůl a pepř.
- Promíchejte a dejte odležet do ledničky alespoň na půl hodiny.
- Natírejte na chlebíčky nebo si ji dejte jen tak s čerstvým pečivem.
Na slavnostním stole nesmí chybět česneková pomazánka! Inspirujte se našimi recepty s česnekem, kde naleznete i recept na česnekové máslo.