Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tato kořeněná, sladko-slaná pomazánka z červené čočky s javorovým sirupem, čerstvými bylinkami, sušenými rajčaty a miso pastou je naprosto delikátní záležitost, která se hodí nejen na ranní toast.

Ingredience

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 3 sušená rajčata
  • 1–2 lžíce výživných kvasnic
  • 2 lžíce javorového sirupu a další k podávání
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 polévková lžíce bílé miso pasty (volitelně)
  • 1 polévková lžíce čerstvého nasekaného libečku (volitelně)
  • 1 polévková lžíce čerstvého nasekaného kopru (volitelně)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Postup

  1. Rozdrťte česnek a pokrájejte cibuli.
  2. Přidejte do velkého hrnce a za častého míchání restujte na středním plameni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezhnědne.
  3. Během restování přidejte 1-2 lžíce vody, abyste zabránili připálení.
  4. Přidejte čočku a zeleninový vývar a vařte dalších 10-15 minut, dokud není čočka měkká a tekutina se nevstřebá.
  5. Přendejte vařenou čočku do kuchyňského robotu se zbytkem ingrediencí a zpracujte do hladka a dobře promíchejte.
  6. V případě potřeby dolaďte koření.
  7. Podávejte teplé nebo studené s dalším javorovým sirupem a nasekaným koprem.
  8. Užijte si to!
Dip z červené čočky s javorovým sirupem posypaná bylinkami v servírovací misce s tyčinkami.
www.greenevi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.