Příprava: 15 minut
Vaření: 75 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky roštěnky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 malý celer
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- vývar podle potřeby
- 1 kelímek smetany
- 1 lžíce Solamylu
Postup receptu
- Odblaněné roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme
- Zprudka je osmahneme na oleji
- Roštěnky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu a cibuli
- Vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme koření a zakryté dusíme v troubě doměkka
- Měkké roštěnky vyjmeme, vyndáme i koření a zeleninu rozmixujeme
- Podle potřeby doplníme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou necháme přejít varem
- Přilijeme smetanu, necháme znovu jen přejít var, dochutíme citronovou šťávou a vložíme prohřát maso
- Podáváme s jemným knedlíkem