V tomto receptu najdete, kromě nivy, další dva druhy sýru a zajímavou chuť kari.
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který bude chutnat všem.
Ingredience
- 230 g taveného sýra
- 1 šálek sýra čedar (nastrouhaného)
- ½ šálku nivy (rozdrobené)
- 1 polévková lžíce másla
- 1–1,5 čajové lžičky kari prášku
- ½ šálku pekanových ořechů (nasekaných najemno)
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky (namleté)
Postup
- V misce rozmixujte smetanový sýr do hladka. Přidejte do něj čedar a nivu. Vše přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 2 hodiny.
- Mezitím, na malé pánvi, rozpusťte máslo a vmíchejte do něj kari prášek. Restujte 1–2 minuty.
- Přidejte pekanové ořechy a restujte další minutu.
- Přimíchejte petržel, odstraňte z tepla a nechte mírně vychladnout.
- Vychlazenou sýrovou směs vyndejte z lednice a rozdělte na polovinu. Z každé poloviny vytvořte dva stejné válce.
- Každý z válců obalte ve směsi s pekanovými ořechy a můžete podávat.
- Servírujte s medem a oblíbenými krekry či ovocem.
Ořechy můžete mít po ruce celý rok. Inspirujte se návodem na zavařování ořechů.