Jednoduchá veganské varianta z pšeniční tortily

Jednoduchá veganské varianta z pšeniční tortily

Pro milovníky všeho sladkého, tak jako všeho veganského jsme připravili tento recept na kremešnit. Je to opravdu jednoduchá veganská verze oblíbeného krémového zákusku. V našem případě jde o vrstvený dezert vyrobený z pšeničných tortill a polevy z cukru, zdobený, buď opraženými vlašskými ořechy, nebo kokosovými proužky.

Co budeme potřebovat

  1. 10 tortill
  2. 450 ml sójového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  3. 3 lžíce mandlové mouky
  4. 125 g kokosového nebo třtinového cukru
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. 30 g pražených vlašských ořechů

Postup

  1. Tortilly si zahřejeme na pánvi, dokud nejsou z obou stran zcela opečené a dáme stranou na talíř
  2. V hrnci si smícháme sójové mléko, kokosový cukr a vanilkový extrakt
  3. Vše začneme zahřívat na střední teplotu
  4. Vmícháme mouku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a nevytvoří polevu podobnu pudinku
  5. Vezmeme první tortillu a potřeme jí pudinkem a přikryjeme jí další tortillou
  6. Takto vrstvy střídáme, dokud nám nedojdou tortilly
  7. Na vrchu nám musí vyjít poleva
  8. Tu ozdobíme opraženými vlašskými ořechy
Skvělý recept na oblíbený dezert ve veganském stylu z tortill a krému.
Zdroj: momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.