Jednoduché anýzové cukroví

Jednoduché anýzové cukroví
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 40

Anýz dodá tomuto cukrovíjedinečnou chuť i intenzivní aroma. Vychutnejte ho je v kombinaci s čajem či kávou.

Ingredience:

  • 220 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 5 g mletého anýzu
  • 8 g prášku do pečiva
  • vejce na potření

Postup:

  1. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva.
  2. Rozklepněte vejce, žloutky dejte do malé misky a bílky do velké mísy.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  4. V jiné míse utřete máslo s cukrem, přidejte žloutky a vyšlehejte do krémové konzistence.
  5. Opatrně vmíchejte sníh z bílků a mletý anýz.
  6. Postupně vmíchejte též mouku.
  7. Přikryté těsto nechte přes noc odležet na kuchyňské lince, ne v lednici.
  8. Předehřejte troubu na 200°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  9. Těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
  10. Pomocí rozmanitých vykrajovátek vykrájet anýzové cukroví.
  11. Před vložením do trouby potřete cukroví rozšlehaným vejcem.
  12. Pečte přibližně 5 minut dozlatova.
Vánoční pečivo ve tvaru hvězdiček s anýzem.
zdroj: migrainereliefrecipes.com

Chuť a vůni vašeho vánočního pečiva můžete zvýraznit nejen anýzem, ale též dalším kořením. Inspirujte se recepty na kořeněné cukroví. Použít můžete například skořici, muškátový oříšek, zázvor či hřebíček.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.