Jednoduché cukroví z arašídů

Jednoduché cukroví z arašídů

Cukroví nemusíte připravovat vždy jen z arašídového másla, ale také z arašídové mouky nebo jemně namletých arašídů.

Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g arašídové mouky či jemně namletých arašídů.
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  • Máslo nakrájejte na kousky a smíchejte s hladkou moukou.
  • Přidejte cukr a arašídovou mouku nebo jemně namleté arašídy.
  • Rukama dobře prohněťte a poté na vále vypracujte v těsto.
  • Křehké těsto přikryjte potravinovou fólií a dejte ho do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
  • Po uplynutí této doby těsto a vytvarujte kuličky.
  • Snažte se, aby všechny měly stejnou hmotnost a tvar.
  • Po vytvarování arašídové cukroví namočte do moučkového cukru a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte je v troubě asi 15 minut na 160°C.
Arašídové kuličky obalené v moučkovém cukru.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Kromě arašídové mouky můžete při pečení cukroví využít též mouku žitnou. Načerpejte inspiraci z našich receptů na vánoční pečivo ze žitné mouky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.