Cukroví nemusíte připravovat vždy jen z arašídového másla, ale také z arašídové mouky nebo jemně namletých arašídů.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 100 g arašídové mouky či jemně namletých arašídů.
- 100 g cukru
- 100 g másla
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Máslo nakrájejte na kousky a smíchejte s hladkou moukou.
- Přidejte cukr a arašídovou mouku nebo jemně namleté arašídy.
- Rukama dobře prohněťte a poté na vále vypracujte v těsto.
- Křehké těsto přikryjte potravinovou fólií a dejte ho do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
- Po uplynutí této doby těsto a vytvarujte kuličky.
- Snažte se, aby všechny měly stejnou hmotnost a tvar.
- Po vytvarování arašídové cukroví namočte do moučkového cukru a položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte je v troubě asi 15 minut na 160°C.
Kromě arašídové mouky můžete při pečení cukroví využít též mouku žitnou. Načerpejte inspiraci z našich receptů na vánoční pečivo ze žitné mouky!