Jednoduché burizonové kuličky

Jednoduché burizonové kuličky

Cukroví z pufované rýže je tradiční sladkou pochoutkou. Cukr jaggery dodá úplně odlišnou chuť než ten bílý. Příprava je snadná a výsledek dokonale chutný a křupavý. Neváhejte omrknout i recepty na cukroví z burizonů.

Ingredience:

  • 4 hrnky burizonů (pufované rýže)
  • 1/2 hrnku cukru jaggery
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/4 čajové lžičky kardamomového prášku

Postup:

  • Zahřejeme si pánev se silnějším dnem na střední teplotu.
  • Přidáme cukr jaggery, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Jakmile je hotovo, použijeme sítko k odstranění hrubých částic z jaggery a to tak, že směs přecedíme do jiné nádoby.
  • Poté nalijeme hladké jaggery zpět do pánve a zahřejte na střední teplotu. Znovu přivedeme k varu.
  • Jakmile je jaggery dostatečně husté, aby získalo lesklou konzistenci, přisypeme burizony/pufovanou rýži, prášek z kardamomu a promícháme.
  • Po chvilce vypneme sporák a necháme pár minut vychladnout.
  • Do misky dáme trochu oleje, namočíme do něj prsty, naolejujeme si ruce a odebíráme malé kousky hmoty.
  • Tvarujeme z ní středně velké kuličky. Musíme pracovat rychle, protože směs po úplném vychladnutí během krátké chvíle zatuhne.
  • Nakonec necháme kuličky trochu oschnout, dokud nebudou mít pokojovou teplotu.
  • Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
Zdravé kuličky z pufované rýže s cukrem jaggery.
Zdroj: https://www.archanaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.