Cukroví z pufované rýže je tradiční sladkou pochoutkou. Cukr jaggery dodá úplně odlišnou chuť než ten bílý. Příprava je snadná a výsledek dokonale chutný a křupavý. Neváhejte omrknout i recepty na cukroví z burizonů.
Ingredience:
- 4 hrnky burizonů (pufované rýže)
- 1/2 hrnku cukru jaggery
- 1/4 hrnku vody
- 1/4 čajové lžičky kardamomového prášku
Postup:
- Zahřejeme si pánev se silnějším dnem na střední teplotu.
- Přidáme cukr jaggery, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Jakmile je hotovo, použijeme sítko k odstranění hrubých částic z jaggery a to tak, že směs přecedíme do jiné nádoby.
- Poté nalijeme hladké jaggery zpět do pánve a zahřejte na střední teplotu. Znovu přivedeme k varu.
- Jakmile je jaggery dostatečně husté, aby získalo lesklou konzistenci, přisypeme burizony/pufovanou rýži, prášek z kardamomu a promícháme.
- Po chvilce vypneme sporák a necháme pár minut vychladnout.
- Do misky dáme trochu oleje, namočíme do něj prsty, naolejujeme si ruce a odebíráme malé kousky hmoty.
- Tvarujeme z ní středně velké kuličky. Musíme pracovat rychle, protože směs po úplném vychladnutí během krátké chvíle zatuhne.
- Nakonec necháme kuličky trochu oschnout, dokud nebudou mít pokojovou teplotu.
- Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.