Jednoduché cizrnové kari

Jednoduché cizrnové kari

Chcete-li připravit rychlé, snadné a cenově dostupné jídlo, nikdy nemůžete prohrát s tímto skvělým cizrnovým kari. Výživný pokrm plný bílkovin servírujte s rýží nebo naanem.

Ingredience

Na placičky:

  • 1 lžíce olivového nebo kokosového oleje   
  • 1 žlutá cibule, nasekaná
  • 3 drcené stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 800 g pečených rajčat
  • 1 lžíce kari koření (nebo více podle chuti)
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • špetka kajenského pepře (nebo více, pokud chcete pokrm pikantní)
  • 850 g cizrny z plechovky, propláchnuté a scezené
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • rýže nebo chléb naan, k podávání

Postup

  1. Na velké pánvi zahřejte olivový nebo kokosový olej.
  2. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezesklovatí, asi 5 minut.
  3. Přidejte česnek a čerstvý zázvor a restujte jednu minutu.
  4. Přidejte rajčata, kari, garam masalu, kurkumu, sůl, pepř a kajenský pepř.
  5. Přidejte cizrnu a kokosové mléko a pořádně promíchejte
  6. Duste na nízkém plameni asi 10 minut a občas promíchejte.
  7. Přidejte špenátové listy a vařte, dokud nezvadnou, jen pár minut.
  8. Pokud chcete, dochuťte dle libosti.
  9. Podávejte teplé s rýží nebo chlebem naan.
Luštěninové kari se zeleninou posypané bylinkami v mističce, podávané s čerstvým naanem.
www.twopeasandtheirpod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.