Chcete-li připravit rychlé, snadné a cenově dostupné jídlo, nikdy nemůžete prohrát s tímto skvělým cizrnovým kari. Výživný pokrm plný bílkovin servírujte s rýží nebo naanem.
Ingredience
Na placičky:
- 1 lžíce olivového nebo kokosového oleje
- 1 žlutá cibule, nasekaná
- 3 drcené stroužky česneku
- 2 čajové lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 800 g pečených rajčat
- 1 lžíce kari koření (nebo více podle chuti)
- 1 čajová lžička garam masaly
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
- špetka kajenského pepře (nebo více, pokud chcete pokrm pikantní)
- 850 g cizrny z plechovky, propláchnuté a scezené
- 1 šálek kokosového mléka
- 2 šálky čerstvého špenátu
- rýže nebo chléb naan, k podávání
Postup
- Na velké pánvi zahřejte olivový nebo kokosový olej.
- Přidejte cibuli a restujte, dokud nezesklovatí, asi 5 minut.
- Přidejte česnek a čerstvý zázvor a restujte jednu minutu.
- Přidejte rajčata, kari, garam masalu, kurkumu, sůl, pepř a kajenský pepř.
- Přidejte cizrnu a kokosové mléko a pořádně promíchejte
- Duste na nízkém plameni asi 10 minut a občas promíchejte.
- Přidejte špenátové listy a vařte, dokud nezvadnou, jen pár minut.
- Pokud chcete, dochuťte dle libosti.
- Podávejte teplé s rýží nebo chlebem naan.